Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania laat overwinning glippen

Toegevoegd op zondag 13 mei 2018 - 20:33
Germania heeft zondag tegen Voorwaarts Twello een uitgelezen kans om drie punten in eigen huis te houden uit handen laten glippen. Na een vroeg doelpunt van Rens van Lanen leidde Germania tot een kwartier voor tijd met 1-0. Toen sloeg de kampioenskandidaat toe, wisten in de 75e en 92e minuut te scoren en daarmee in de race te blijven voor het kampioenschap. Voor Germania resteert nog twee wedstrijden om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te voorkomen.

Van meet af aan was het duidelijk wat de intentie was van beide ploegen; proberen drie punten aan het totaal toe te voegen. De thuisploeg om degradatie te voorkomen, de bezoekers om in de race te blijven voor het kampioenschap. Hierdoor ontstond er leuke en open wedstrijd. Germania kwam al na acht minuten op voorsprong. Rens van Lanen schoot binnen na een voorzet van Melvin de Klijn.

Hierna golfde het spel over en weer. Voorwaarts had meer balbezit maar echte kansen wist men niet te creeeren. Net voor rust wist Germaniadoelman Jaap Omvlee zijn doel schoon te houden na een scrimage voor het doel.
Voorwaarts 1
Na de 1-0 van Rens van Lanen

Na rust zette Voorwaarts aan, zette Germania onder druk maar echt uitgespeelde kansen kon men ook niet creeeren. Germania wist geen rust in de ploeg te houden. Het leek alsof men achter stond en speelde dan ook veel te gehaast. Met name bij dode spelmomenten wist men niet de rust te bewaren om de 1-0 over de streep te trekken. In de 70e minuut had Melvin de Klijn de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na een fraaie aanval kwam hij oog in oog met de doelman van de gasten maar in plaats van beheerst binnen te schieten kegelde hij de bal over doel.
Voorwaarts 3

Vijf minuten later was het gelijk. Klungelig verdedigen zorgde er voor dat Simon Rutgers binnen kon schieten; 1-1. Voorwaarts besefte dat er meer in zat en ging alles of niets spelen. Het werd alles want in de 92e minuut kopte Matthijs Straatman raak;1-2. Hierna kreeg Rens van Lanen nog een uitstekende kans op de gelijkmaker maar zag zijn kopbal via de vingers van de doelman tot hoekschop gaan. Na deze hoekschop klonk het eindsignaal van de uitstekende fluitende arbiter Van Kraay. Hierdoor leverde een geweldig portie inzet, bezieling en bij vlagen goed voetbal geen punt(en) op.

Door deze nederlaag is Germania verder in de problemen gekomen. Men staat nu op een na-competitieplaats maar rechtstreekse degradatie is ook nog mogelijk. Is men echter in staat om de resterende twee wedstrijden, thuis tegen WAVV en uit naar Union zes punten te pakken dan behoord rechtstreekse handhaving ook tot de mogelijkheden.