Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania neemt een punt mee terug uit Vorden

Toegevoegd op donderdag 10 mei 2018 - 22:30
Germania heeft op Hemelvaartsdag ??n punt over gehouden aan de uitwedstrijd tegen en in Vorden. In dit degradatieduel streden beiden ploegen voor de drie punten en maakte er een aantrekkelijk duel van. Was voor rust Germania de bovenliggende partij en ging men rusten met 0-1 voorsprong door een doelpunt van Frenk Wouterse. Na rust was de thuisploeg de betere ploeg en scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Beiden ploegen konden tevreden zijn met dit gelijkspel maar blijven daardoor wel in de gevarenzone.
Vorden 1

De eerste helft was vanaf de eerste minuut voor Germania. Terwijl Vorden afgelopen zondag titelkandidaat WAVV vanaf het begin terug drong en het initiatief nam, was het nu tegen degradatiekandidaat Germania juist andersom en was het de ploeg uit Groesbeek dat het ritme bepaalde. De ploeg met drie punten minder dan Vorden was vooral op het middenveld de thuisploeg de baas en het was dan ook terecht dat de dit keer in het blauw spelende ploeg met 0-1 voor kwam te staan, Frenk Wouterse schoof de bal beheerst binnen.

Germania bleef ook na deze voorsprong de ploeg die elkaar makkelijker vond en dan ook nog een uitstekende kans kreeg op 0-2, want nadat Robin Verstege volledig onder een voorzet vloog werd de terug gekopte kopbal om zeep geholpen omdat de beide geheel vrij staande Germania-spelers elkaar in de weg liepen op het moment dat zij binnen wilde knikken.
Vorden 2

In de tweede helft was het Vorden dat de bovenliggende partij was. Toch was het Germania dat in de 55e minuut de wedstrijd op slot had kunnen gooien, toen na een prima dieptebal er een gevaarlijke aanval ontstond waarbij uiteindelijk alleen voor de keeper het vizier echter niet op scherp stond. Vorden drong echter steeds meer aan en uiteindelijk werd het dan ook in de 75e minuut 1-1 door een doelpunt van Frank Hiddink.

Hierna gingen beiden ploegen vol voor de winst maar gescoord werd er echter niet meer.

Met nog drie wedstrijden te gaan zit Germania nog volop in de problemen om degradatie te voorkomen. Door een beter doelsaldo staat men nu nog op een veilige plaats maar dit is een miniem verschil. Zondag op sportpark Noord ontvangt men kampioenskandidaat Voorwaarts uit Twello. De belangen zijn voor beiden ploeg z??r groot.

Voor Germania supporters een goede reden om de ploeg aan te komen moedigen, de aanvang is om 14.30 uur.