Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Verdienstelijk gelijkspel voor Germania

Toegevoegd op zondag 15 april 2018 - 20:35
Germania heeft zondag in Arnhem tegen SML een verdienstelijk gelijkspel behaald. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2. Was Germania voor rust de betere, na rust had de thuisploeg iets meer de overhand. Na een aantrekkelijke wedstrijd konden beiden ploegen leven met dit resultaat.

De eerste minuten nam SML het initiatief. Men was het merendeel op de helft van de Groesbekers te vinden maar echt gevaar leverde dit niet op. Hierna kroop Germania wat meer uit hun schulp. Over en weer ontstonden wat kansjes maar beiden doelmannen zagen weinig echt gevaar ontstaan. In de 21e minuut kwam Germania wel heel schlemielig op achterstand. Een voorzet vanaf links kwam ongelukkig tegen het scheenbeen aan van Soufian Boukali en tot zijn eigen verbijstering en ploeggenoten verdween de bal achter doelman Jaap Omvlee.

Germania rechtte meteen de rug en al snel was de stand weer gelijk. Een fraaie aanval eindigde uiteindelijk bij Frenk Wouterse die de bal beheerst onder de doelman van SML schoof; 1-1. Even later had Germania zomaar op voorsprong kunnen komen toen een kopbal vanuit een hoekschop van de lijn werd gehaald. Vlak voor hielden de Groesbekers de adem in toen Malki van dichtbij hoog over schoot.

Nauwelijks tien minuten na rust kwam Germania op voorsprong. Rens van Lanen speelde zich handig vrij en oog in oog met de doelman schoof hij de bal binnen; 1-2. Ook deze voorsprong duurde niet lang want in de 64 minuut was het alweer gelijk. Onvoldoende optreden in de Germaniaverdediging leidde er toe dat Malki Germaniadoelman Jaap Omvlee kansloos liet; 2-2.

Hierna gingen beiden ploegen nog voor de winst maar kwamen niet meer tot scoren. Tien minuten voor tijd was het Maks Nas die, na een prima steekpass van Nasim Saber, vrij voor de doelman verscheen maar jammerlijk faalde. Een paar minuten voor tijd moesten de Germaniaverdedigers en Jaap Omvlee alle zeilen bijzetten om het gelijkspel over de streep te trekken.

Met dit ene punt stijgt Germania weliswaar een plaats op de ranglijst maar zal de resterende zeven wedstrijden punten moeten blijven sprokkelen om niet in de echte gevarenzone te belandden.