Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania doet zichzelf tekort tegen Union

Toegevoegd op maandag 26 februari 2018 - 09:15
Germania heeft in de belangrijke thuiswedstrijd zichzelf ernstig tekort gedaan. De ploeg van Piet de Kruijff was driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar door enkele onachtzaamheden ging deze wedstrijd toch verloren. Daarmee verloor Germania een uitstekende positie in de tweede periode van deze competitie.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras omdat het hoofdveld van Germania onbespeelbaar was. Wie gedacht had dat dit in het voordeel van Union zou zijn, kwam bedrogen uit. Union dat de thuiswedstrijden altijd op kunstgras speelt, wist vooral de eerste helft geen raad met een goed combinerend Germania. Zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen, was Germania de bovenliggende partij. Germania wist zich echter ook geen echt uitgespeelde kansen te cre?ren en het duurde dan ook tot de 37e minuut dat Germania echt gevaarlijk werd via Tijn Jellema. Een prima voorzet werd door het maar net over gekopt. Twee minuten later kwam Union goed weg toen een terugspeelbal op de doelman door hem tegen Germania spits Jordy Wijnhoven werd aangeschoten. Gelukkig voor de Union doelman verdween de bal echter net naast het doel. Vlak voor rustr de derde kans voor Germania toen een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant net werd over gekopt door de mee naar voren gekomen verdediger Tijn Jellema. Ruststand 0-0.

Na rust een aanvallend Germania die zich enkele kansen wist te cre?ren maar de gevaarlijkste situatie deed zich voor toen Union in een tegenstoot de bal tegen de lat liet belanden. Vijf minuten later enkele corners van Germania die goed werden ingebracht door Frenk Wouterse. Uit de tweede corner kopte Maks Nass tegen de lat. Enkele minuten later kwam Germania op voorsprong toen een corner het doel werd ingewerkt door Tijn Jellema 1-0.

Herna kreeg Germania niog enkele mooie kansen om de score hoger op te voeren maar de ploeg verzuimde dit. En zoals zo vaak in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant. Onachtzaamheid zowel op het middenveld als in de achterhoede kleiddee ertoe dat Union vrij zimpel op 1-1 kon komen in de 75e minuut. Vanaf dat moment was Germania het spoot bijster en kon Union goed combinerend zichzelf naar de overwinning voetballen. Dit leidde in de 80e minuut tot de 1-2 en omdat Germania daarna alles op de aanval gooide in de 90e minuut tot de 1-3.

Hierdoor verloren de mannen van Piet de Kruif belangrijke punten in de periode maar wat nog belangrijker is: De ploeg moet nu weer naar beneden kijken en dat is iets wat je als club liever niet wilt.

Volgende week speelt Germania weer thuis, nu tegen Leones.