Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania klimt naar 5e plek na 3-0 winst op orion

Toegevoegd op zondag 4 februari 2018 - 21:28
Germania heeft in de belangrijke uitwedstrijd tegen Orion een verdiende overwinning behaald. Na een 0-1 voorsprong na 5 minuten, kreeg Germania in de eerste helft nog enkele prima kansen om de voorsprong te vergroten. Na rust een aanvallend Orion maar Germania wist via twee uitstekend uitgespeelde counters uit te lopen tot 0-3.

Germania startte uitstekend in Nijmegen en kwam reeds na 5 minuten aan de leiding. Daan de Groot speelde zich aan de rechterkant uitstekend vrij en zijn afgemeten voorzet werd keihard in de linkerbenedenhoek gekopt door Max Nass 0-1.

Frenk Orion uit

Germania plaatste daarna nog enkele goede aanvallen en in de 13e minuut resulteerde dat in een corner. Nasim Saber nam deze scherp aangesneden maar helaas kwam Jordy Wijnhoven net iets te kort.

Orion werd in de eerste helft slechts 1 keer gevaarlijk, daarbij geholpen door de warrig leidende scheidsrechter van Veghel. Om onduidelijke redenen bestrafte hij doelman Jaap Omvlee van Germania omdat die de bal te lang vastgehouden zou hebben. De vrije trap werd in de muur geschoten zodat Orion dit cadeautje van de scheidsrechter niet uitpakte.

Alex Orion uit
Oude bekende Alex Kwieman aan de bal met Tijn op z'n hielen

In de tweede helft een fel aandringend Orion dat Germania terugdrukte in de verdediging. De verdediging van Germania stond echter heel goed en vooral Tijn Jellema en Soufian Boukali speelden een geweldige wedstrijd. Datzelfde kan gezegd worden van doelman Jaap Omvlee die soeverein alle hoge ballen wegkaapte voor de kopgrage spitsen van Orion. Meteen na rust liet de Germania doelman zien deze dag in hele goede doen te zijn doordat hij een schier onhoudbaar schot alsnog verwerkte.

Orion speelde in die fase vol op de aanval end at leverde voor Germania enkele prima counterkansen op. Aanvankelijk werd daar echter te slordig mee omgesprongen zodat de 0-1 heel lang op het scorebord bleef staan. In de 83e minuut gooide Germania de wedstrijd in het slot nadat Melvin de Klijn goed werd vrijgespeeld en simpel kon scoren.

Melvin Orion uit
Melvin de Klijn heeft de bevrijdende 2-0 gescoord

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en toen in de 88e minuut na een wel goed uitgespeelde counter Nasim Saber de bal hoog in de touwen joeg, kon Germania drie hele belangrijke punten bijschrijven.

De Groesbeekse ploeg staat nu op een gedeelde vijfde plaats en staat in de tweede periode er goed voor. Orion verspeelde belangrijke punten in de strijd om promotie.