Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Belangrijke overwinning Germania op hekkensluiter SML.

Toegevoegd op dinsdag 30 januari 2018 - 14:10
Germania heeft, door een belangrijke overwinning op hekkensluiter SML, zichzelf een goede dienst bewezen.

Beide ploegen hadden bij aanvang van de wedstrijd veel moeite met het moeilijk bespeelbare veld, dit leidde tot veel balverlies op het middenveld aan beide zijden. Het was SML dat na een klein kwartier spelen beter in het spel kwam en een licht overwicht had. In de 20e minuut, leidde balverlies op het middenveld, door Germania, de 0-1 in voor SML. Robin van Ussen werd direct ingespeeld na balverlies (na vermeend buitenspel) en wist doelman Jaap Omvlee te passeren. Pas na een half uur spelen kreeg Germania haar eerste goede kans, Max Nas kwam in een kansrijke positie maar de doelman van SML wist het schot tot hoekschop te verwerken. Daarna was het SML dat in de 35e minuut een enorme kans kreeg, echter van dichtbij werd hoog over geschoten. De doelman van Germania, Jaap Omvlee, hield Germania de fase voor rust op de been. Met goede reddingen in de 38e minuut, als ook in de 40e minuut zorgde hij ervoor dat het maar 0-1 was met rust.

In de tweede helft een heel ander Germania, dat direct meer druk op de bal zette vanuit het middenveld. Dit resulteerde al na 3 minuten tot een enorme fout in de verdediging van SML. Nasim Saber wist dit buitenkansje meteen te verzilveren en bracht Germanina langszij 1-1. Germania bleef nadrukkelijk de aanval zoeken en dit leidde in de 20e minuut tot een goede kans voor, de goed ingevallen, Nassam Saber. Nasim speelde zich, door een mooie beweging, vrij en schot op doel. In de 25e minuut was SML nog een keer gevaarlijk, maar het schot ging rakelings naast. In de fase hierna ging het spel op en neer met vele mogelijkheden. On de 27e minuut een schot van Nasim dat net voorlangs gaat, echter Rens van Lanen wist de bal op te pikken, wist zich met een mooie beweging vrij te spelen en schoot fraai de 2-1 binnen. Het was meteen SML dat na de aftrap, na onoplettendheid in de verdediging en de bal met de hand werd meegenomen door de speler van SML, de 2-2 wist te scoren. Ook na de aftrap van Germania, zocht het meteen de aanval. Het was Melvin de Klijn die goed doorzette binnen de 16 meter, waarna hij met een domme sliding onderuit werd gehaald. De scheidsrechter wees onmiddellijk naar de 11 meter. Jordy Wijnhoven ging achter de bal staan en wist de penalty te benutten 3-2. Germania kreeg nog een goede kansen op de 4-2, Melvin Klijn en Rens van Lanen wisten echter niet te scoren. In de laatste minuut kreeg SML nog een kleine kans, door een foutje in de achterhoede, ook deze werd niet benut. Waardoor de eindstand op 3-2 bleef en Germania goede zaken deed.
Volgende week speelt Germania uit, deze keer tegen Orion.