Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania wint verdiend van SDOUC

Toegevoegd op zondag 3 december 2017 - 22:18
Germania heeft in de belangrijke thuiswedstrijd tegen SDOUC een dik verdiende overwinning behaald. Na een 0-1 achterstand boog de ploeg van Piet de Kruijff deze stand fraai om tot een 3-1 voorsprong waarna SDOUC uit een corner in blessuretijd nog dichterbij kwam; 3-2. Verder kwamen de Ulftenaren echter niet waardoor Germania 3 punten bij kon schrijven in de strijd tegen de onderste drie plaatsen.

Germania startte onwennig aan deze wedstrijd en vooral de verdediging liet in de beginfase nogal wat steekjes vallen. Vooral in het centrum was men steeds zijn man kwijt en dat leidde in de derde minuut al tot een doelpunt van SDOUC dat gelukkig voor Germania wegens buitenspel werd afgekeurd. Zoals zo vaak dit seizoen kreeg Germania een doelpunt uit het niets tegen. In de11e minuut belandde een mislukte voorzet tot verbazing van iedereen en vooral van Germania doelman Omvlee achter in de hoek 0-1.
Maks Nas scoorde tweemaal

Germania zocht nadrukkelijker de aanval en dit leidde in de 18e minuut tot de gelijkmaker. Jordy Wijnhoven werd door een uitstekende pass van Melvin de Klijn vrijgespeeld en tegen zijn lage schuiver was de SDOUC doelman niet bestand 1-1. Twee minuten later kwam Germania op voorsprong toen er een scrimmage voor het SDOUC doel ontstond na een goed genomen corner van Germania. Maks Nas was daarbij de meest attente speler en joeg de bal hoog in de touwen 2-1. Vijf minuten later had Melvin de Klijn de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar hij faalde alleen voor doelman Melvin Kersten van SDOUC. Vlak voor rust de mooiste actie van de wedstrijd: Rens van Lanen speelde 2 spelers uit met een technisch hoogstandje en liet een verraderlijke lob los die via de SDOUC doelman nog tegen de lat belandde. Ruststand daardoor 2-1.
Germania SDOUC.03122017
Drukte voor het doel van SDOUC

Na rust een aanvallend Germania en dat leidde al snel tot een unieke kans voor Nasim Saber. Zoals zo vaak voerde hij het individuele spel echter veel te ver door waardoor deze kans verloren ging. Even later was hij bijna wel succesvol toen een zijn slim bekeken lob nog maar net door de doelman verwerkt kon worden. In de 68e minuut verscheen Jordy Wijnhoven alleen voor de doelman nadat hij de bal slim ontfutseld had aan een SDOUC verdediger, maar ook deze kans werd niet benut. In de 69e minuut kwam de verdiende 3-1 op het bord toen Jordy Wijnhoven schitterend Nasim Saber wegstuurde die op zijn beurt de bal prachtig voor gaf waardoor Maks Nas de bal laag kon inschieten. In de 88e minuut moest Germania doelman Jaap Omvlee nog in actie komen toen een vrije trap schitterend werd ingeschoten. Met een katachtige reflex ranselde hij de bal echter uit zijn doel.

Dat lukte in de vierde minuut van de blessuretijd niet meer toen de Germania defensie na een corner stond te slapen waardoor SDOUC alsnog de 3-2 kon scoren. Verder kwam de ploeg uit Ulft echter niet waardoor Germania deze wedstrijd verdiend won. Volgende week speelt Germania weer thuis, deze keer tegen Union.