Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Belangrijke en verdiende zege voor Germania

Toegevoegd op zondag 19 november 2017 - 22:33
Germania heeft in de belangrijke wedstrijd onderin tegen Concordia Wehl een belangrijke 5-2 zege behaald. Dat was heel erg nodig in een competitie waarbij de onderlinge verschillen uiterst miniem zijn.

Daar waar Germania in diverse eerdere wedstrijden de bovenliggende partij was, maar dat niet wist om te zetten in punten, slaagde de ploeg van Piet de Kruijff daar deze keer wel in. Piet de Kruijff had in zijn elftal een aantal wijzigingen doorgevoerd die vooral betrekking hadden op het wel of minder hebben van werklust en dat pakte uitstekend uit. Zonder tot goed voetbal te komen, slaagde Germania erin door een enorme portie energie in deze wedstrijd te leggen, de winst naar zich toe te trekken. In de tiende minuut kwam Germania op voorsprong nadat een prima vrije trap door Frenk Wouterse door Melvin de Klijn met het hoofd werd verlengd naar de lange hoek waardoor de doelman van Concordia kansloos was 1-0.

Concordia verweerde zich uitstekend en kwam ook tot kansen. In de 17e minuut was een schitterende reactie van doelman Jaap Omvlee van Germania noodzakelijk om de gelijkmaker te voorkomen. Van de 20e tot de 25 minuut verloor Germania beide vleugelverdedigers door blessures en moest de ploeg zich weer aanpassen. In de 35e minuut werd Melvin de Klijn van Germania neergelegd binnen de beruchte lijnen dat leidde tot een penalty voor Germania en een veldverwijzing voor de verdediger van Concordia die de overtreding had genaakt. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Jordy Wijnhoven 2-0. Germania raakte hierna de draad enigszins kwijt want in de 39e minuut kwam Concordia dichterbij toen ze enkele onoplettendheden in de Germania defensie afstraften 1-2. Met nog vijf minuten te gaan voor de rust kwam Germania onbegrijpelijk onder grote druk te staan tegen 10 man uit Wehl maar gelukkig werd de rust gehaald met een 2-1 voorsprong.

Na rust een energieker Germania dat de ploeg uit Wehl onder grote druk zette. Dat leidde tot een enorme scrimmage voor het Concordia doel maar vooralsnog leidde dit niet tot een grotere voorsprong. Sterker nog: Na een onnodig overtreding in de 64e minuut werd een vrije trap toegekend aan de mannen uit Wehl. De hard ingeschoten bal belandde in de muur maar de terugkomende bal werd op fantastische wijze ingeschoten waardoor de stand tegen de verhouding in 2-2 werd. Vijf minuten later kwam de goed spelende Daan de Groot goed op en loste een keihard schot dat in eerste instantie werd gekeerd door de Concordia doelman. De terugkomende bal werd echter meteen opgepikt door Daan de Groot en prachtig ingeschoten 3-2.

In de 75e minuut werd Melvin de Klijn onderuit gehaald binnen het strafschopgebied en de toegekende penalty werd wederom goed genomen door Jordy Wijnhoven 4-2. Hierna kreeg Germania nog diverse kansen om de score hoger op te voeren maar met name aan Karen Tevoynan waren deze mogelijkheden niet besteed. Tot twee maal toe verscheen hij alleen voor de doelman maar beide keren wist hij niet te scoren. Ook de ingevallen en weinig inspirerend spelende Nassim Saber kwam nog alleen voor de doelman maar ook hij faalde jammerlijk in de afwerking.

Het slotakkoord werd gezet door Karen Tevoynan die een goed genomen corner tegen zich aankreeg waardoor de bal in het doel belandde 5-2. Germania haalde hiermee een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie want door deze uitslag is van alles weer mogelijk in deze klasse waar de krachtsverhoudingen heel dicht bij elkaar liggen.