Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania naar verdiende 4-1

Toegevoegd op maandag 8 mei 2006 - 11:04
Onze E1 moest zaterdag aantreden tegen Spero uit Elst. De Germanen lieten er geen twijfel over bestaan waarvoor ze naar Elst waren gekomen. Al na 1 minuut spelen passeerde Jari Sillessen de keeper maar werd onreglementair tegen de grond gewerkt. Iedereen dacht aan een strafschop maar deze werd niet gegeven. De toon was gezet en een ware stormloop op het doel van Spero was het gevolg. De thuisclub beperkte zich tot enkele gevaarlijke counters maar de verdediging bestaande uit Keeper Riccardo Janssen, Nick Willems en Bowie Kokke gaven de voorwaartse van Spero weinig kans. Beste speler aan Germani zijde, Jens van den Berg, dirigeerde zijn ploeg naar voren maar grote kansen waren in deze fase aan Lisa Albers en Davy de Haan niet besteedt. De bal raakte voor rust 2 keer de paal, 1 x de lat en meerdere keren de keeper van de thuisclub. Halfweg de eerste helft was het dan toch raak. Jens van den Berg schoot de bal in eerste instantie nog tegen de keeper maar in de rebound was deze zelfde doelman kansloos 0-1. In de 2e helft zag je de krachten bij Spero wegvloeien en drong Germania de thuisclub nog verder naar achteren. Het combinatiespel was mooi om naar te kijken maar ook nu werden er te veel kansen om zeep geholpen. Remi Jacobs probeerde het een paar keer vanaf de linkerzijde maar ook zijn inzetten troffen helaas geen doel. Aanvoerder Finn Nillessen probeerde het een paar keer van afstand maar telkens stond er wel een tegenstander, paal of lat in de weg. Na 10 minuten spelen probeerde Nick Willems het een keer vanaf 25 meter. De keeper van Spero leek de bal makkelijk te kunnen pakken maar verkeek zich zodanig dat de bal toch achter de lijn was geweest 0-2. Enkele minuten later was het zelfs 0-3 door het tweede doelpunt van Jens van den Berg. Na een corner van Spero kwam de bal ongelukkig tegen de voet van Davy de Haan wat de 1-3 betekende. Direct na de aftrap was het Lisa Albers die haar ploeg echter op de 1-4 eindstand bracht. Door de overwinning van De Treffers op NEC is Germania naar de 2e plek geklommen en heeft het met nog 1 wedstrijd te spelen nog een kleine kans op het kampioenschap. Wanneer het zelf wint van Woezik en De Treffers E1 minimaal gelijk speelt tegen DIO, kan de vlag alsnog gehesen worden. Germania speelt overigens die laatste wedstrijd tegen Woezik al op dinsdag 9 Mei aanvang 18:30uur.