Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania gevoelig verlies tegen DVC ‘26

Toegevoegd op zondag 5 november 2017 - 21:21
Germania heeft in de belangrijke wedstrijd onderin tegen DVC ’26 een gevoelig verlies geleden. Vooral in de beginfase was de ploeg van Piet de Kruijff niet attent en fel genoeg waardoor DVC ’26 binnen een kwartier drie keer kon scoren.

Germania begon uiterst slap aan de wedstrijd want a in de tweede minuut was het raak. Tijn Jellema lette niet goed op waardoor DVC ’26 gemakkelijk 1-0 kon scoren. Germania zocht de aanval en drie minuten later was het alweer 1-1. Een uitstekende pass van Max Nass werd door Melvin de Klijn prima afgerond. Germania bleef onzorgvuldig verdediger en dat leidde in de 12 minuut tot de tweede treffer van de Didammers. Een voorzet van rechts kon ongehinderd worden ingekopt 2-1. Twee minuten later was het weer raak toen de Didamse spitsen vrijuit door de Germania defensie konden combineren en simpel 3-1 konden scoren. Germania zette er tot de rust slechts een prima schot van Max Nass tegenover dat net naast ging.

Na rust speelde Germania, ondanks twee wissels, niet beter. Men wist slechts 2 keer gevaarlijk te worden in de tweede helft. In de 53 minuut nam Tijn Jellema de bal uit een corner meteen op de slof maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Eén minuut later kwam Melvin de Klijn tot twee keer toe alleen voor de Didamse doelman maar beide keren wist hij niet te scoren. En zoals zo vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na een afgeslagen aanval van Germania scoorde DVC ’26 uit de counter de beslissende 4-1.

Germania verloor deze wedstrijd verdiend want ondanks de grote uitslag was DVC ’26 niet echt de beter voetballende ploeg maar wel de ploeg die hun hele ziel en zaligheid in de wedstrijd legden. Wat zij aan voetballend vermogen misten, maakten ze goed door keihard te werken. En daar kun je in deze klasse een heel eind mee komen, hopelijk heeft men dat bij Germania inmiddels ook in de gaten. Want als dat besef er nu nog niet is, dan moet het ergste worden gevreesd. Door dit slechte resultaat is Germania op de laatste plaats terecht gekomen. Een plaats waar je aan het einde van deze competitie niet wilt staan.