Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania doet zichzelf tekort

Toegevoegd op zondag 29 oktober 2017 - 21:17
Germania heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Varsseveld tekort gedaan door een groot aantal kansen te missen waardoor Varsseveld in de slotfase door een lucky goal alsnog langszij kon komen.

Misschien is ook wel de vraag aan de orde of elke speler van Germania zich genoeg bewust is van de verantwoordelijkheid die je als eerste elftalspeler hebt. Spelen in het eerste elftal van een vereniging is geen speeltuin en als je dat op een of andere manier niet inziet, is de vraag gerechtvaardigd of je wel in zo’n eerste elftal thuishoort. Misschien wordt het dan eens tijd om de nodige maatregelen te treffen of betrokkenen duidelijk te maken dat men niet speelt in een speeltuin maar wel in een serieuze competitie.

Germania begon uitstekend aan de wedstrijd en was voetballend duidelijk de meerdere van het zwakke Varsseveld. Zo kwam Nasim Saber in de 12e minuut na een zelf gecreëerde kans vrij voor de doelman maar in plaats van de bal simpel langs de doelman te schuiven, koos hij voor een lob die alsnog door de Varsseveld doelman kon worden gepakt. In deze fase was het Germania dat voortdurend de aanval zocht maar steeds was het probleem de eindpass. De rust werd bereikt met een 0-0 stand, waarmee Varsseveld goed weg kwam maar waarmee Germania teleurgesteld de kleedkamers kon opzoeken. Als je beter bent, moet je dit uitdrukken in doelpunten en als je dat niet doet, dan komt de klap vaak ineens onverwacht vanaf de tegenstander. Een oude voetbalwet luidt namelijk: “Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstandster dat wel voor je”. Ruststand 0-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Germania dat beter was en de aanval zocht. In de 57e minuut leidde dit tot de verdiende 1-0 voorsprong toen Rens van Lanen vanaf links naar binnen trok en met zijn rechterbeen de verste hoek wist te vinden (1-0). In de 75e minuut werd Melvin de Klijn onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en een penalty was het gevolg. Nasim Saber belastte zich met deze taak en schoot de bal hoog over het doel, hiermee Germania met een groot probleem opzadelende. Varsseveld, dat tot op dit moment geen enkele gevaarlijke aanval had weten te scoren, kreeg ineens weer hoop en het werd weer billen knijpen voor Germania. Uiteindelijk gebeurde wat iedere voetbalkenner weet: “Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het want na een vrije trap belandde de bal tegen de lat en via een Germania speler en de paal in het Germania doel.

Zo behaalde Varsseveld een onverdiend gelijkspel en kreeg Germania te weinig maar wel wat het over zichzelf had opgeroepen. Een gelijkspel waar Varsseveld blij mee was en Germania te weinig kreeg. Dat zal echter over een aantal weken vergeten zijn want uiteindelijk tellen alleen de punten. Misschien iets voor enkele Germania spelers om eens over na te denken. De competitie is geen speeltuin maar elke week een strijd om te overleven, het wordt tijd dat dit gegeven eens indaalt bij enkele Germania spelers.