Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania kan geen potten breken

Toegevoegd op zondag 22 oktober 2017 - 17:25
Germania heeft voor de twee opeenvolgende week een uitwedstrijd verloren. Ditmaal ging men bij koploper Spero ten onder 4-1. De eerste helft was Germania nog gedeeltelijk de bovenliggende partij en ging rusten met een 1-1 stand maar nadat men vijf minuten na rust de uitgelezen mogelijkheid had om op voorsprong te komen ging het mis. De thuisploeg kon wel heel makkelijk de 2 en 3-1 scoren. Diep in de blessuretijd viel zelfs nog de 4-1.

Spero uit voorzet

De eerste fase van de wedstrijd gebeurde er bitter weinig. Na een kwartier spelen kreeg Germania meer grip op de thuisploeg. De eerste poging was voor Nasim Saber maar zijn inzet was te slap. Even later werd een doelpunt voor de Groesbekers afgekeurd voor buitenspel. Germania doelman Jaap Omvlee moest na een half uur voor het eerst handelend optreden na een inzet van een Spero aanvaller.

Vijf minuten later kwam Spero door een vrije trap op voorsprong. Door alles en iedereen werd deze vrije trap verkeerd ingeschat en verdween rechtstreeks achter doelman Omvlee; 1-0. Toch kwamen de bezoekers nog voor rust langszij. Een voorzet van Nasim Saber werd door Tijn Jellema het doel ingewerkt; 1-1 en met deze stand werd de rust bereikt.

Spero uit Tijn
Tijn op weg naar de 1-1

Meteen na rust kreeg Melvin de Klijn een grote mogelijkheid om Germania op voorsprong te zetten. Echter oog in oog met de Sperodoelman schoot hij de bal naast het doel.

Spero uit Ruben
Ruben probeert een opening te vinden maar dit lukte de 2e helft nauwelijks

Tussen de 55e en 66e minuut gaf Germania de wedstrijd uit handen. Tweemaal knullig balverlies en slecht verdedigen zorgde ervoor dat de koploper de wedstrijd kon beslissen; 3-1. Hierna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en bepaalde Spero diep in blessuretijd de stand op 4-1.