Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania wint verdiend van Vorden

Toegevoegd op zondag 8 oktober 2017 - 21:23
Germania weet weer wat winnen is want in de thuiswedstrijd tegen Vorden trok de ploeg van Piet de Kruijff met 2-1 aan het langste eind. De ploeg maakte het zich in de slotfase zelf nog erg moeilijk door in de 88e minuut nog een doelpunt toe te staan nadat men legio kansen had gemist om de 2-0 voorsprong uit te bouwen.

Het eerste half uur gebeurde er weinig. Het was voor beide ploegen zoeken en dat resulteerde in veel middenveldspel met aan beide kanten veel onnodig balverlies. In de 34e minuut was Germania dicht bij de openingstreffer toen Melvin de Klijn zich op de rand van het 16 meter gebied goed vrij draaide en met een laag schot de doelman van Vorden kansloos liet. Tot grote teleurstelling van Germania eindigde de bal echter tegen de paal.

Germania verhoogde de druk op de Vordense achterhoede en in de 40e minuut was Nasim Saber tot twee keer bijna toe aan de openingstreffer maar inzetten, voortkomende uit een scrimmage werden tot twee keer toe weggewerkt.

Na rust een feller Germania dat nu meer en meer de duels won en ook meer dan in de eerste helft tot kansen kwam. In de 48e minuut gaf Nasim Saber aan Melvin de Klijn de kans om de score te openen maar zijn inzet trof geen doel. In de 52e minuut was het dan eindelijk raak. Een goed genomen vrije trap van Nasim Saber werd door Rens van Lanen met zijn achterhoofd verlengd naar de verre hoek waandoor de Vordense doelman kansloos was 1-0. Vorden Jens goal

Hierna kreeg Germania 5 tot 6 uitstekende mogelijkheden om de score uit te bouwen maar door onnauwkeurigheden in de eindpass gebeurde dit vooralsnog niet.

In de 76e minuut kreeg Germania dan eindelijk de verdiende beloning. Een prachtige steekpass van Melvin de Klijn werd door Max Nass geweldig aangenomen en koel onder de doelman van Vorden doorgeschoven 2-0.

Vorden Max
Max Nass hier in duel met een tegenstander zou even later de 2-0 maken

Eén minuut later had het 3-0 kunnen staan toen Tijn Jellema vanuit de achterhoede mee naar voren kwam en na weer een goede steekpass vanuit het middenveld alleen voor de Vordense doelman verscheen. Helaas voor Germania voorkwam de doelman een doelpunt door een katachtige reactie.

vorden Tijn strand
Tijn lijkt op weg naar de 3-0 maar strand op de sluitpost Robin Versteege

In de 80e minuut werd Nasin Saber binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald maar de toegekende penalty werd door Melvin de Klijn te zwak ingeschoten.

Even later raakte Melvin de Klijn de paal toen hij zijn hoofd tegen een goed genomen vrije trap van Rens van Lanen zette. Maar ook nu was het de paal die een doelpunt voorkwam. En zoals het in het voetbal dan vaak gaat, valt het doelpunt dan aan de andere kant. Als je zelf nalaat te scoren, dan doet de tegenstander dat meestal. Dat gebeurde nu dus ook want Vorden kwam in de 88e minuut terug tot 2-1 na een corner waarbij er in de Germania achterhoede onvoldoende werd gedekt waardoor de bal vrij kon worden ingekopt.

Daarna werd het nog even spannend want de scheidsrechter liet om onduidelijke redenen maar liefst 5 minuten naspelen. Aan de stand kwam echter geen verandering meer waardoor Germania deze tweede thuiswedstrijd verdiend won.

Volgende week speelt Germania uit tegen Leones. De wedstrijd begint om 14.00 uur.