Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania gelijkspel in bloedstollende wedstrijd

Toegevoegd op maandag 2 oktober 2017 - 10:09
In de uitwedstrijd tegen AZC Zutphen dat dit jaar 100 jaar bestaat, heeft Germania een gelijkspel behaald. Of dit als verlies van 2 punten moet worden beschouwd of winst van 1 punt, zal altijd ongewis blijven. Want het scoreverloop was erg opmerkelijk.

Germania begon erg slecht aan de wedstrijd want na 10 minuten keek de ploeg van Piet de Kruijff tegen een 2-0 achterstand aan. De achterhoede was niet potdicht en simpele diepe ballen van de tegenstander leverden al meteen grote problemen op. Vooral aan dew linkerkant van de Germania defensie was het open huis en dit werd ook niet gerugdekt door de Germania binnenverdedigers. Voortdurend werden er verdedigend verkeerde keuzes gemaakt en het was dan ook een wonder dat Germania in de eerste 20 minuten niet tegen een grotere achterstand aanliep.

azc Tijn

Onverwachts kwam Germania in de 21 minuut op 1-2 toen een goed genomen corner van Nasim Saber door Jacob berger achter de AZC doelman gewerkt werd. Ruststand 2-1. Na rust een geheel ander Germania, kennelijk was in de rust het nodige verteld in de kleedkamer. Dat leidde in de 48e minuut tot de 2-2 toen Nasim Saber een foutje in de AZC achterhoede afstrafte en met een uitgekiende lob 2-2 liet aantekenen.

azc Nasim
Nasim Saber ook vandaag weer onnavolgbaar

Germania bleef druk uitoefenen op de matige achterhoede van AZC en dat leidde in de 78e minuut tot een 2-3 voorsprong toen Max Nass een foutje in de achterhoede afstrafte en met een hard schot de AZC doelman kansloos liet. Germania drukte door en 2 minuten later werd Nasim Saber diep gestuurd en zijn breed gelegde pass was een gewillige prooi voor de Klijn die simpel 2-4 kon aantekenen. Hierna kreeg Germania enkele uitgelezen kansen om uit te lopen tot 2=-5 en zelfs 2-6 maar men faalde in de afwerking.

azc Frenk
Frenk Wouterse speelde een prima partij

En zoals een oude voetbalwet zegt, gebeurde er daarna het onvermijdelijke. IN de 87 minuut werd na weer slecht dekken de stand op 3-4 gebracht door een goede kopbal en in de vierde minuut van de blessuretijd maakte de ingevallen Jordy Wijnhoven en domme overtreding op 2 0m meter voor het eigen doel.

De slim genomen vrijen trap leidde alsnog tot een 4-4,waarmee Germania eigenlijk, te weinig kreeg.

Samengevat: Germania heeft zich prima hersteld van de domper van vorige week tegen Orion en kan met vertrouwen de verdere loop van de competitie tegemoet zien.