Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania begint slecht aan nieuwe seizoen

Toegevoegd op zondag 24 september 2017 - 21:19
Germania is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen want in de thuiswedstrijd tegen Orion liep de ploeg van Piet de Kruijf tegen een 1-3 nederlaag op. Dit was geenszins geflatteerd want vooral in de eerste helft had Orion vele kansen om de 0-2 voorsprong flink uit te bouwen.

Germania startte in de bijna nieuwe samenstelling dit nieuwe seizoen en dat men nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is, lijkt duidelijk. Orion trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en dat leidde in de eerste 5 minuten al tot een drietal corners. Germania speelde in die fase erg onrustig en dit kenmerkte zich tot heel veel onnodig balverlies. Vooral de afstemming in het centrum van de verdediging liet nogal wat te wensen over waardoor de Orion aanvallers diverse malen bijna ongehinderd konden penetreren in het Germania 16 m gebied.

Dit leidde in de 12e minuut tot de 0-1 voorsprong voor Orion. Er werd teveel ruimte gegeven aan de rechterkant van de Germania verdediging en de voorzet die daar het gevolg van was, kon vrijwel ongehinderd worden ingekopt door de Orion spits 0-1. Germania wilde deze tegenvaller meteen goedmaken maar vergat daarbij de verdedigende taken. Zo ging rechter verdediger Tijn Jellema in de 16e minuut mee in de aanval maar vergat daarbij wat hij achterliet zodat Orion over die kant in de rebound weer vernietigend kon toeslaan.0-2.

orion thuis 2017 tijn

Germania deed in die fase weinig terug maar in de 24e minuut bereikte een dieptepass Nasim Saber die de te ver uitgelopen keeper van Orion omspeelde en een prachtige lob losliet. Helaas voor Germania bereikte deze lob slechts de paal. Orion speelde zich in de eerste helft nog een aantal kansen uit maar faalde in de definitieve knock-out. Ruststand 0-2.

orion thuis 2017 melvin
Melvin de Klijn is net te laat om tegen te scoren

In de 55e minuut kwam Orion op 0-3 doordat Jeroen van Wetering een goede voorzet vrij kon intikken. Germania stelde daar vrij weinig tegenover tot de 58e minuut toen Melvin de Klijn werd onderuitgehaald binnen de 16 meter. Hij belastte zich zelf met de penalty en scoorde 1-3.

orion thuis 2017 overtreding
Germania kwam niet verder dan een benutte strafschop, na een overtreding op Melvin de Klijn

Hierna wisselde Germania nog enkele malen maar de wedstrijd was gespeeld en de wissels leverden niet het gewenste resultaat op. Orion won hierdoor volstrekt verdiend met 1-3. Een slecht begin voor de groen witten.