Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania gelijk maar staat nu laatste

Toegevoegd op maandag 17 april 2017 - 17:08
Germania moest vandaag winnen om uberhaupt aansluiting te krijgen met de plekken die nog uitzicht hebben op directe handhaving. Tegenstander Heino heeft 10 punten meer en kan zich al veilig beschouwen.

Germania begon met de straffe wind in de rug goed aan de wedstrijd. In 10e minuut kreeh Melvin de Klijn een prima mogelijkheid maar werd hij, geheel ten onrechte, buitenspel gegeven. Een minuut later was het Ismail Aktas die van afstand het doel onder vuur nam maar Heino keeper, Tom Vasteavond stond goed.

In de 15e minuut ging Melvin de Klijn goed door op keeper Vasteavond, kreeg de bal in zijn bezit en gaf deze laag voor op Bas Broekman die met een mooie voetbeweging de 1-0 noteerde.

Bas Heino thuis

Lang kon Germania niet genieten toen verdediger Jeroen Bos van Heino op rechts werd gelanceerd en ongehinderd de 1-1 kon binnen schieten. In de 31e minuut zette Germania aanvaller Wesley van Merkestein zijn ploeggenoot Arjan van Verhey alleen voor de keeper maar helaas faalde deze laatste in de afronding. In dezelfde minuut nog een subtiele stift van Nasim Saber maar deze bal verdween maar net over het doel.

In 38e minuut een mooie actie van Wesley van Merkestein op de rechterzijde van het veld en hij gaf de bal mee aan Melvin de Klijn die de bal droog in de korte hoek schoof en de 2-1 ruststand noteerde.

Wesley Heino thuis
Wesley van Merkestein speelde een zeer verdienstelijke partij

In de 2e helft kreeg Heino gelijk een mooie kans maar goed verdedigen van Arjan Verhey en Ludo Veldman voorkwam de gelijkmaker. Helaas kwam die gelijkmaker er toch toen in de 50e minuut bij een hoge voorzet, Bram Eijkelkamp ongehinderd de 2-2 mocht binnen knikken.

Na deze gelijkmaker zakte het spelniveau bij beide teams tot een bedenkelijk niveau en ging de wedstrijd helaas uit, als een paas kaars. Wel had Arjan Verhey in de 79e minuut nog een keer de kans op de 3-2 maar keeper Vasteavond was andermaal de sterkste.

Tijn Heino thuis
Tijn Jellema in de mangel bij twee Heino verdedigers

Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Bas Broekman nog de rode kaart na een klein opstootje maar dat veranderde niets meer in de terechte 2-2 einduitslag.