Wedstrijdverslagen - Germania doet zichzelf weer tekort

Toegevoegd op zondag 9 april 2017 - 23:59
In de uitwedstrijd tegen de Zweef heeft Germania, niet voor het eerst dit seizoen, zichzelf tekort gedaan. In een matige partij voetbal was 1 counter van de Zweef voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Daarmee komt Germania in een penibele situatie terecht wat betreft degradatie en nacompetitie.

De Zweef 1

Op het slecht bespeelbare grasveld van de Zweef was het veel middenveldspel dat de eerste helft markeerde. Veel balverlies aan beide kanten en weinig goed voetbal, veel strijd maar weinig uitgespeelde kansen. De beste kans kreeg Germania in de 32e minuur toen Melvin de Klijn oog in oog kwam met de doelman van de Zweef maar hij er niet slaagde dit buitenkansje te verzilveren. Zo werd de rust bereikt met een 0 – 0 stand.

Na rust een aanvallend Germania dat Bas Broekman had ingebracht voor middenvelder Jordy de Klijn als extra aanvaller. Germania lanceerde diverse prima aanvallen zonder dat dit leidde tot een doelpunt. Maar zoals zo vaak in het voetbal leidde de eerste counter van de Zweef het tegendoelpunt in. Matig ingrijpen van doelman Broeder leidde tot het eerste doelpunt van de Zweef en eigenlijk was het Luke Mulders die zijn eigen doelman na zijn weifelende ingreep verschalkte met een eigendoelpunt.

Hierna werden er wat wissels geplaatst over en weer maar een enerverende wedstrijd kwam niet verder tot bloei waardoor Germania voor de 6e keer in de laatste 7 wedstrijden verloor, de situatie begint hachelijk te worden voor Germania.

Er zijn nog 5 kansen om het tij te doen keren maar dan zal er wel met een iets andere instelling gespeeld moeten worden, anders wordt klasse behoud een moeilijk verhaal.