Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania lijdt weer geflatteerde nederlaag

Toegevoegd op maandag 13 maart 2017 - 07:23
Germania heeft in de uitwedstrijd tegen het zwakke Longa '30 weer eens een geflatteerde nederlaag geleden. Totaal overbodig werden de punten in Lichtenvoorde afgeleverd.

Germania kwam al in de derde minuut op voorsprong toen Bas Broekman na een prima pass van Jordy de Klijn de bal goed controleerde en onder de doelman van Longa doorschoof 0-1.

longa uit Bas

Echter 2 minuten later werd het 1-1 doordat de blijkbaar geblesseerde Daan van Geenen zijn man liet lopen die vervolgens voorzette waardoor er simpel 1-1 kon worden gescoord. Meteen na dit doelpunt werd van Geenen dan ook gewisseld voor Kaan Karakaya die in het verdere verloop van de wedstrijd linkerverdediger werd. Hierdoor verhuisde Mo Ired naar de rechtsback positie. Germania was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en dit resulteerde in een prima kans voor Nasim Saber maar die werd, alleen voor de doelman opduikend, te ver naar de zijkant gedrukt om te scoren.

Longa uit scrim
Iedereen gaat voor de bal maar niemand schijnt 'm echt te raken

In de 27e minuut kreeg Stan Broekland een uitstekende kans om de Groesbekers op voorsprong te helpen maar zijn schot werd gekeerd door de Longa doelman. Germania bleef het doel van Longa bestoken en in de 40e minuut kreeg Arjan Verhey de kans om Germania op voorsprong te brengen. Door te lang treuzelen bleef deze kans echter onbenut. Ruststand 1-1.

Na rust een beter Germania dat in de 60e minuut op een verdiende voorsprong kwam doordat Bas Broekman een prima aanval afrondde 1-2. Longa maakte gelijk doordat Kaan Karakaya onvoldoende ingreep bij een actie van de rechterspits van Longa. Te gemakkelijk liet hij hem voorbij lopen waarna, de iets te ver voor zijn doel staande doelman Sesay van Germania kansloos was op zijn schot 2-2. Eén minuut later kwam Longa op voorsprong toen Tijn Jellema een bal te wild wilde wegwerken maar de bal precies in de voeten schoot van een Longa aanvaller die dit geschenk graag aannam 3-2. Twee doelpunten tegen in 1 minuut, dat was een beetje te veel van het slechte. Vijf minuten later kwam Germania op gelijke hoogte doordat Melvin de Klijn scoorde uit een scrimmage 3-3..

Longa uit Melvin
Melvin de Klijn op weg naar de gelijkmaker 3-3.

Drie minuten later gaf de matig leidende scheidsrechter een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand strafschopgebied van Germania. Het schot werd in eerste instantie gekeerd maar uit de rebound werd het 4-3 doordat de Germania verdediging weer eens stond te slapen. Germania richtte zich op en uit een corner scoorde de ploeg 4-4 maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt om onbegrijpelijke redenen af. Dat was het breekpunt van de wedstrijd. Germania ging achterin 1 tegen 1 spelen en hierdoor scoorde Longa nog twee keer zodat de eindstand werd bepaald op 6-3.

Erg geflatteerd maar als je de kansen zelf niet maakt, dan doet de tegenpartij dat. Dat is een oude voetbalwet en die gold deze zondag voor Germania ook weer eens. De ploeg heeft het aan zichzelf te verwijten. Een onnodig verlies.