Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Germania verliest onnodig

Toegevoegd op maandag 6 maart 2017 - 07:15
Germania is in de uitwedstrijd tegen Tubantia tegen een onnodige nederlaag opgelopen. In een winderige ambiance werd de eerste helft gedomineerd door Tubantia en de tweede helft door Germania.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel strijd en veel middenveldspel. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen. In de 31e minuut was Germania dichtbij een doelpunt doordat Nasim Saber na een schitterende individuele actie een hard schot loste dat door de Tubantia doelman bekwaam tot corner werd verwerkt. Deze indraaiende corner werd door Tijn Jellema bekwaam ingekopt maar helaas voor Germania net naast. Enkele minuten later viel, naar later bleek, het beslissende doelpunt.

Tubantia Mo

Ongeconcentreerd verdedigen van Germania bracht de Tubantia linkerspits bij de achterlijn en zijn voorzet werd bekwaam ingetikt, 1-0. Tubantia kwam net voor rust bijna op 2-0 maar een ziedend afstandsschor werd bekwaam door de goed keepende Germania goalie Sesay onschadelijk gemaakt.

Tubantia Ali
Nieuwe aanwinst van Germania, de 23 jarige sluitpost, Alie Sesay

Na rust een heel aanvallend Germania dat resulteerde in een zestal corners binnen korte tijd. Hierdoor ontstonden er diverse hachelijke situaties voor het Tubantia doel maar tot doelpunten leidde dit niet. In de 74e minuut werd een prima inzet van Ismael Aktas van de doellijn gehaald.

Tubantia Ismael
Ismael Aktas ontwijkt een sliding van een speler van Tubantia

In de 80e minuut kopte Tijn Jellema nog net over na een goed genomen vrije trap. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 verlies voor Germania.

Een gelikspel zou de krachtsverhoudingen echter beter weer hebben gegeven. Volgende week speelt Germania weer uit, dit keer tegen Longa, een ploeg die op dit moment op een nacompetitieplaats staat en dus ook de punten hard nodig heeft. Maar dat heeft Germania na deze nederlaag tegen Tubantia ook.