Germania bereikt eenvoudi...
Germania Dames trainer ge...

Wedstrijdverslagen - Terecht gelijkspel tussen Germania en BVC

Toegevoegd op zondag 5 februari 2017 - 22:19
Germania heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper BVC 12. Germania begon uitstekend aan de wedstrijd en was gedurende de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Na rust deed BVC 12 er een schepje bovenop waardoor uiteindelijk een terechte 1-1 op het scorebord verscheen.

De mannen van Noord zetten meteen vanaf de eerste minuut grote druk op de opbouw van BVC 12 en de Bekenaren hadden daar grote problemen mee. Vooral het centrale duo maakte daardoor een onzekere indruk. De mannen van Piet de Kruijf legden erg veel energie in de wedstrijd en werden daarvoor in de 17e minuut beloond. Een poging tot opbouw van het Beekse middenveld werd onderschept door Ismail Aktas die meteen met een dieptepass Melvin de Klijn vrij voor de Beekse doelman zette. De Groesbeekse aanvaller behield het overzicht en schoof de bal beheerst langs doelman Nick Bender van BVC 12 en de bal verdween van de binnenkant van de rechterpaal in het Beekse doel. Dat betekende een voor dat moment verdiende voorsprong voor Germania.

BVC thuis Melvin scoort
Melvin de Klijn heeft gescoord en onze nieuwe spits, Wesley van Merkenstein, deelt in de vreugde

Germania bleef fel druk zetten en bij 1 van die acties kreeg Jordy de Klijn een terechte gele kaart. Trainer Maas van BVC 12 maakte zich daar wel erg druk over in woord en gebaar en werd door de goedleidende scheidsrechter van Zuuk naar de tribune gestuurd.

BVC thuis Geel voor de Klijn

Het gevaar van BVC 12 kwam vooral van de linkerkant als de kleine snelle Hukusi Bulut in balbezit kwam. Verdediger Tijn Jellema van Germania had aan hem de handen vol en moest diverse keren door goede rugdekking van het Germania centrum worden geholpen. De beste kans kreeg BVC 12 in de 30e minuut toen na slecht verdedigen van de Germania achterhoede de bal na een corner zomaar voor een Beekse voet viel, maar gelukkig voor Germania wist de geschrokken aanvaller slechts zijn eigen medespeler te raken.

Even later in de 32e minuut had Stan Broenland, uitblinker bij Germania, bijna de 2-0 gemaakt toen hij na een indrukwekkende solo de bal keihard net naast de paal schoot.

BVC thuis Stan Broenland

Vlak voor rust kreeg Wesley van Merkenstein nog een goede mogelijkheid door goed afjagen van de centrale verdediger van BVC 12 maar zijn schot werd door de Beekse doelman gekeerd. Meteen in de rebound kwam Germania goed weg toen doelman Broeder van Germania een afstandschot onderschatte maar de lat bracht deze keer redding. Ruststand 1-0 voor Germania.

Na rust een wat feller spelend BVC 12 waardoor de wedstrijd pittiger werd en beide partijen de duels bepaald niet schuwden. In de 48e minuut had Tijn Jellema pech toen hij een goed genomen vrije trap van Mohammed Ired met zijn hoofd verlengde richting verre hoek. Doelman Bender van BVC 12 verrichte hier zijn beste redding van de wedstrijd door met een katachtige reactie de bal nog net naast te tikken. In de 60e minuut kwam BVC 12 op gelijke hoogte. Een indraaiende hoge corner werd door de Germania doelman onderschat waardoor het voor Dyon Camaro een koud kunstje was de bal het lege doel in te koppen 1-1.

Hierna wisselden beide trainers nog wat maar dit veranderde het spelbeeld niet. Germania had in de 85e minuut nog de winst kunnen grijpen toen de bal na een doelscrimmage voor de voet viel van Jordy de Klijn. Zijn harde schot werd echter gekeerd door de Beekse doelman die hiermee het punt voor zijn ploeg veilig stelde.

Samenvattend een boeiende wedstrijd waarin Germania heeft laten zien dat ze van geen enkele ploeg in deze klasse hoeven te verkiezen, maar dan moet wel dezelfde werklust aan de dag worden gelegd als in deze wedstrijd tegen koploper BVC 12.